Gravide

Zoneterapi når du er gravid

En graviditet er en fantastisk og forunderlig tid, men det er også en tid, der kan være hård for både dig og dn krop. Du bærer på et lille nyt menneske, som dag for dag udvikler sig og vokser sig større indeni -og din krop og dine indre organer er derfor konstant på overarbejde, og det kan mærkes. Træthed, kvalme, svedeture, halsbrand, lægkrampe, træthed i lænden og følelsesmæssige rutcheture hører ofte med, når man er gravid – og mange kvinder vælger derfor at gøre noget godt for sig selv, mens de venter deres barn – her er zoneterapi et oplagt valg.
De fleste jordemødre i dag kender til zoneterapiens gavnende effekt, og anbefaler det gerne til de gravide. 
 

  

Citat: Eeva Sommer, jordemoder siden 1982, skriver således om zoneterapi til gravide: “Zoneterapi støtter og hjælper kroppen, så den “vokser med opgaven” på optimal vis. Zoneterapi afbalancerer og styrker moderen og dermed hendes barn. Zoneterapi giver energi og veltilpashed, så graviditeten bliver en god periode og oplevelse for kvinden. Jeg har efterhånden fået erfaring for, at kvinder, som har fået zoneterapi i graviditeten, får en kortere udvidelsesfase end gennemsnittet. Herudover har alle behandlede kvinder haft en rigelig mælkeproduktion efter fødslen. I øvrigt kan amning fint stimuleres med zoneterapi hos ALLE kvinder, som af forskellige grunde får behov herfor på ethvert tidspunkt i ammeperioden” (www.amarzonen.dk/Graviditet/graviditet.html).

 Zoneterapi kan med fordel bruges under hele graviditeten. Zoneterapi skader ikke dit barn, men øger derimod blodtilførslen og dermed øges tilførslen af ilt og næring til barnet. Samtidid øges udskillelsen af affaldstoffer fra mor og barn via moderens urin. Udover at give mor og barn velvære og energi, kan zoneterapi hjælpe på graviditetsgener som:

• Kvalme
 •Forstoppelse
•Hæmorider
• Urinvejsproblemer
• Hovedpine
• Ryg- og bækkensmerter